Sweet dreams, last night&day2009



Ledsen
för att jag har varit helt off den senaste tiden och inte skrivit något här i bloggen men kände för att njuta av mitt underbara jullov innan allt stimm och stoj börjar igen. Så jag tog frågan i egna händer och bestämde mig för dataförbud - kanske inte lyckades hundra med det men klarade iaf av att låta bli att stanna till på denna sidan under inteernetresan. men nu är jag här och tänkte beräätta några saftiga och kanske mindre saftiga saker som hänt den senaste tiden. Tänkte ta fart från där jag lämnade er sist, vill också säga det att bilderna om allt jag gjort kommer in nu någon dag efter nyår dåjag hinner kadda up de fina bilderna från min nya och fina kamera. Iaf, julafton firades som vanligt och hala dagen i sig var full av traditioner. Åkte runt till en massa mäniskor tex Ingmar-Jette-Carro, Nina-Niclas-Jennifer och Tony-Kimete-Melinda där vi bytar julklappar. Sedan bär bilen med Familjen C vidare till Farfar och Farmor där julgröten ska röras och fixas till med kryddor och den älskade nöten! Hos farmor och farfar stannar vi som vanligt till ett tag in i Kalle Ankas jul då pappa, oftast mamma, kör snabbt hem för att missa så lite som möjligt av Kalle Ankas jul.

Hemma sätts Tv igång för att se på de resterande klipen och delarna från den traditionella jul"filen". Runt halv 5, 5 ringer dörrklockan och gärstena börjar anlända, så innan detta ska man hinna byta om, fixa hår(mig och mina syskon), sminka sig, sätta in linser, städa undan det sista på rummet, hjälpa mamma med maten vi har hand om och starta julmusiken. 

JulAfton har vi hemma hos oss nere i Ranarpsstrand som vanligt, Tradition,  då den näsmast släkten  tar sig hit. Här bjuds det på julbord, mer som knytekalas då alla tar med sig något var, ex farmor och farfar brukar mest ta hand om julgröten och köttbullarna. Tyvär börjar man med sillen, vilket är vidrigt enligt mig(har dock inte smakat det på flera år då jag blev avsräckt på ett läger när jag var liten, skulle ut på något runda i skogen med förbundna ögon och in kom den hemska sillbiten-ÖRK!) Julbordet med det mumsiga kommer efter och nu efter att pappa och mamma bestämta sig för att bygga om i köket förra sommaren har vi nu ett runt bord i köket istället för ett rektangulärt. Detta blir då lite av ett problem då alla inte fick plats så de vuxna fick slå sig ner där medan vi kusiner(6) fick ta och sätta och på vår "bar". Kvällen rullade på och vid 20 tiden åg äntligen min yngsta kusse Tomten ute i vår vita trädgård.

Paketen delas ut som traditon av tomten då han läser upp alla paken, den som får den(står först på paketet) reser sig, går fram till "Tomten" och ar emot paketet-hand,kram eller "kyss". detta tar sin lilla tid då ""Tomten ska läsa upp alla paket, dricka lite, prata, skratta och få frågor så efter 1 och 1/2h blir man glad om han är färdig. Därpå blir det tomtegröt med farmors jordgubbssylt- mums, men farligt för magen min. Den lyckliga som fann mandeln i år var - JAG! Tror dock inte på att jag kommer lyckas hålla det som mandeln står för. Har verken tid att gifta mig eller skaffa barn inom det närmaste året, rätt omöjlig också, men ni vet ju vad jag brukar säga - man ska aldrig säga aldrig! ;)

Efter gröten får barnen öppna 1paket sedan vänta på alla vuxna men jag och Linus hoppade över att öppna ett paket då vi gick in på mitt rum istället för att han skulle hjälpa mig skaffa Skype så att jag kan prata men min kära Tina nere i austrlien. Julafton blev lyckad med en massa fina julklappar, god mat, sms av vänner och familjen runt sig.

Den 25 börjar familjenC dag altid med god Julfrukost, efter det begav vi oss in i vardagsruummet för att spele och efter längre tid än vanligt kommer mamma och pappa inbärande på 3 fina och helt olika paketer. Vår uppgift nu är som vanligt att sätta oss framför den vi tror är våran. Chokerande nog lyckas vi välja rätt och vi sätter oss framför rätt paket, lika chokade blev vi alla 5. Minstingen börjar och vi går sedan uppåt och sist men inte minst är det då min tur. Underbara paket och vi blir alla tre lika chokade och glada för det vi får, där efter blir det av gång upp till farmor och farfar(F&F) där vi på vägen hämtar upp Farbror M. Uppe hos F&F är det då dags för den årliga lutfiskdagen. Spel är med allt från kort till Wii, senapssåsen ska göras då man tar fram en kanonkula och maler ner senapsfröna med en fin sytm med hjälp av hea kroppen, en uppgift ja och pappa brukar dela på de 3 sista åren iaf. "Kvällen" började runt 14 och slutade vid 02 då taxin krde oss alla hem och ner till Ranarpsstrand igen. Under dagen har vi fått vara med om att göra senapssås, lutfiskmåltiden(4 i min familj äter istället lax) alltså den ursprungliga familjen C ter lutfisk, lite tv tittande, wii-mario"nya",gröt och glass, wiiFitt"plus", wiifitt, wiisportsholiday(:S), massa choklad, prat, skratt, mycket gott att både äta och dricka och bara vara.

Den 27 blev det dags för mellandagsrea då jag ringde min vän Rebex dagen innan och udrade om vi skulle shoppa loss, en hake - måste vara på elgiganten när det öppnar vid 7 för att köpa min julklapp från mamma och pappa. Säger bara så här, 27=Kaos! Herre gus, vaknar i panik av att jag somat om och får öka farten som sören, vägen ner till helsingbort var hemsk plus att det vräkte snö så motervägen blev helt plötsligt en 50 väg, framme går vi ut i ett hel*ike stort myller av en massa männiksor, kö-kö för att ta sig in, regn och kallt står vi i kö i över 1h och 15min, väl inne är min julklapp 1000kr dyrare än på Siba. Nu kommer vändpunkten poå dagen, ljuset och solen, om någon av er ska till elgiganten vid väla fråga efter Lasse, han frågade varför vi inte ville ha den och vi sa som det var att det var 1000kr dyrare här än på Siba, han log till och sa, - Men då får ni den för det. Inte ska ni behöva stå i en sådan här kö till i detta vädret. Underbara, snälla Lasse fixade så att jag fick min kära kamera för samma pris som på Siba och jag går nu ifrån elgiganten med ett stort leende på läpparne! :D

Dagen var dock inte lovely för det, kö överallt, köer som gjorde att vi lämnade stället fortare än tänkt men båda lyckliga och glada ändå.

Jag har även hunnit med under dagarna spendera en massa tid med min familj, vänner, tänka, prata, skratta, spela spel med syskonen, väla redan 3 gånger då den senaste var "idag" den 30/12. Har lyckats bli 1 systemkamera, 2klänningar, 2spel, 1par skor, 1 festväska, 1 topp, 2 filmer, 1 kjol till M, smycken, hår klämmor och tottar etc rikare!

Prata med rebex för 1h och 30min sedan och bestämde vad nyår har att bjuda på. Blir för avsläpp elelr ankomst hem till helle och Thias vid 15 tiden där vi gör oss redo för att sedan gå över åker till deras grannar och laga och äta maten och även umgås. Efter ett tag tar vi 3 taxi in till Båstad för att ta till fest, ska börja kvällen hos markus, tror jag!? :S Om vi inte har det roligt där kan vi säker hitta anda ställen vi kan bjuda in oss på.  Så vi får väll se vad kvällen har att bjuda på. Men ni vet det viktiga är inte hur kvällen börjar utan hur den slutar! ;) Pligplong-kissKiss-Happy New Year! My dream! What is yours?

Alltid Ok att drömma, bara det är din dröm och ingen annans och lev ditt liv som du vill leva det!

Nu ska jag avslta "kvällen" med att snabbt gå igenom et avsnitt av OTH för att sedan skriva smått vad som händer i det. Sov gott alla speciella människor sov nu gott sista natten någonsin år 2009! Och börja sedan året som kommer så som ni vill att det ska fortsätta!! Nu är det dags för dig att göra set du känner för och ta tag i ditt eet liv, det är iaf så jag ska göra!

so long all fans,
xoxo C



Christmas day


Från mig till er alla önskar jag en riktigt God Jul!
Njut av dagen och ta till er allt som händer, var glada för det ni har och det som finns runt er. <3



Tack för pratstunden inatt/förmiddagen, underbart att höra din röst, som jag sa kändes som du var mycket närmare än du är! Vi hörs snart igen, innan nyår iaf! :) Massa Kärlek till dig! <3

so long,
xoxo C



I'am a believer



Dagen började
i stress då jag låg kvar i sängen länge då jag mest legat vaken hela natten för torr i både mun, hals och näsa vilket har gett resultatet - svårt att andas. Rebex hämtade upp mig då det var dags för väla än en gång, trevligtTrevligt. Fick även köra Thias och Rebex bil för första gång. Nervös i början men jag tyckte allt det gick som en dans! Eller hur Rebex?
På väla handlade jag den pefekta julklappen till CC, ett spel som passar hela familjen C - TP-Disney. Tror dock jag kommer använda det mer än henne om hon nu tillåter. Tror inte jag har varit på väla så ånga gånger i hela mitt liv samtidigt som jag har den senaste veckan - plånboken börjar eka!
Efter
en trevlig dag med en trevlig tjej skjusa jag hem mig själv då Bex senare tog över bilen och körde hem för att sedan fortsätta dagen hos sina föräldrar.
Jag, M och CC mötte upp mamma och pappa hos farmor och farfar för fika och diskution om morgondagen.
Nu sitter vi här hemma och ska börja på maten för att sedan sätta oss till bordet med 3 rätters och titta och spela Bingolotto - uppesittarkvällen!
Bestämde mig även för att ikväll/natt vid 00.00 ska jag ringa upp min äskade och jätte saknade Tina för att önska God Jul och gråta lite och äntligen få höra hennes underbara röst och förhoppningsvis hennes skratt som jag saknar!

so long,
xoxo C


I'am a believer



091222



Nu är det inte länge kvar eller mycket att göra - julen närmar sig med stor steg.
Snön började falla vid eftermidaagen och bara efter 1h var uppfarten täckt av en dm fin kramsnö som låter så underbar att gå på. Helt underbart och vi kommer förhoppningsvis få en vit jul!

Idag har varit en dag då man gjort lite allt av varje, man kan säga finslipat inför julafton.
Farfar kom hem idag vilket var underbart! Kan inte skriv i ord hur skönt det är, inte heller hur skönt det var att se hans blick och min när han fick komma in i köket och se oss barnbarn och farmor - UNDERBART! Där blev det fika, pepparkakor, cola och choklad.
Pappa hade firma fest då alla går på jullov och arbetet är "slut" för i år. Ni som känner min pappa vet att han har tusen saker att göra och kan inte säga nej så lätt så kommer nog vara några vännjobb innan nyår som ska klämmas in.
Tjejerna i familjen stanna hemma då det blev julbröds bakning, lek i snön, skottning, mamma och jag lekte lite i snön med pappas stora bil - SKOJ men halt!
Filmmys med "välkommen till familjen", julgodis och god dricka.
Färgning av hår - nu har jag förnyat och skaffat ny frisyr(inte haft innan) till jul och nyår och även färgat det fint, någon gissning? Lite ovan i frisyren än men vi får väll se imon då jag ska träffa Rebex för sista inköpningaen av julklappar, se vad hon tycker!

so long,
xoxo C

 Bilder kommer senare



Fullspeckad dag


Började dagen med besök till Väla. Alla tjejer i familjen satte sig i min bil som sedan styrde iväg mot Väla vid 9.
Väl framme börja diskutionerna om hur vi skulle dela upp oss och vad vi skulle hinna med. Tror resultatet blev att vi gick alla med alla och delade upp oss när mamma inte kunde ha med någon av oss. Var inne i affärer som: Ving, Gina Tricot, Intersport, "Bokia", Frisyrmakarna, smycka etc.
Mitt i julvimmlet fick jag syn på min kusin, vilken suprice. Men som ni alla som varit där i julstimmet försvann han lika snabbt som jag såg han. Ringde upp honom och bestämnde att vi skulle ses. Där efter åkte "stora"blå vidare mot Ä-holm. Där vi mötte upp pappa för inhandlandet av sista julklappar denna dag. Sen blev det kurs mot farmor där det skulle fixas med dörr då farfar kommer hem i morgon. Problemet är att rullstolen inte kommer in på toan så pappa fick hugga ner lite av väggen för att få in en större dörr. Vet inte vad som hände men sur var jag och irriterad så resultatet blev att jag la mig i soffan inne i vardagsrummet med syskonen tittande på tv runt mig. Helt plötsligt vaknar jag till att min farbror har kommit och mina syskon pussar mig med glädje i ansiktet-Kärlek. Som ni nog alla förstår har jag lyckats somna till mitt på eftermidagen vid 3 - fick även veta att jag sov i över 1h - lovely!

Nu sitter jag hemma igen, har även hunnit med familjemys med apelsin och nejlikor, slå in paket, godis och mys! Nu ska jag dra mig tillbaka och krypa ner i min varma säng som är uppvarmd läsa några kapitell i min bok - Märkt, och sedan somna in och drömma sött.

so long,
xoxo C



Viktigt som hänt idag:
Sista Julhandlet för mig.
Julkortna skriva
(Äntligen)
Umgås med familjen
Fira med champagne att jag gått en termin i Köpenhamn

Jag har klippt mig(Bättre sent än aldrig, till och med frisören frågade när jag klippte mig sist! .s-Mamma har tagit hand om det)
- tror jag skulle trilla av stolen då min frisör(som blev en kille :s, 3gg jag klipper mig hos frisörer och
först då det var en kille) iaf lyfter upp håret och
kapar av mer än 2dm.(Kanske kommer bild senare)



BARA 4 dagar kvar!



Bara 4 dagar kvar - har min lilasyster M påpekat runt 10 gånger de senaste 2 minuterna!
Just nu är vi i full fart och pyntar julgranen i mitt rum, dekorationen går i färgerna guld och rött. Helt underbara och vackra färger! Jag sitter vid datorn för att skriva detta inlägg, M pyntar den fina granen och CC ligger i sängen hos mig och säger vad M ska placera julkulorna och hjärtanen.
Idag har vi även hunnit med med Julmusik, Julgodis - farfars julradiokaka.

so long,
xoxo C



Mån: Sista inköpsdagen innan Jul
Tis: Vänner och Familj
Ons: Familjen framför tv då Bingolotto börjar(Tradition)
Tors: JulAfton



Helt ok 19 December



Den 19 decemer spenderade jag ihop med min mormor. Detta gjorde jag då jag fick frågan av henne dagen innan om jag ville hjälpa till hene att inhandla viktiga saker nu till jul. Så jag blev väckt vid halv 9 tiden för att kvart över skulle vi hämta mormor hemma hos henne. Mamma och Pappa skule också iväg men eftersom mormor går på kryckor klarar hon inte lika länge så jag blev avsläppt i GKB där jag hoppa över i mormor och morfars bil. När mormor var fixt och färdig körde vi(jag körde mormor fick åka hela dagen-så kul, då de har en likadan bil som mig fast automatar). Följde efter mina föräldrar till Väla där dagen började. Man ska inte klaga och trycka ner mormor då hon har kryckor och går som en gammling(inte så gammal då hon var 20 när hon fick mamma)-riktigt roligt att titta på dock. Men hon är en kämpe - vi hade räknat med runt 2h på Väla men hon kämpade på och 4h senare, besökt 12 affärer besökta, provat kläder i 40min glass stop och kö för presentkort klarade min mormor sig riktigt bra och jag tycker hon varit en kämpe.
Efter Väla åkte vi över till andra sidan då systemet blivit flyttat och mormor skule ha glögg. Där möter vi mina föräldrar igen - välden är liten, då de lämnade väla 1h tillbaka. Efter det blev det in och handla blommer för att vi därefter åkte till Kattarp och klä graven där några av mina släktingar har sin sista vila! Vi klär i alla fall, min mammas morfar och mormors grav samt mormor faster och mormors farfars grav riktigt finnt med granris, ljus och blommor.
Påväg till Maxi i Ä-holm inger telen och vi blir tillsagda att köra en bit utanför Munka Ljungby för att köpa gran. Vi kommer dit och min familj är ännu kvar i F-löv, sådär 20 min bort. Mormor och jag väljer ut gran 1 till henne och morfar och 2 till oss. När familjen väl kommer går visiten snabb, granarna var godkända och vi la till en till min syster M. Sedan kör vi ca 200m bort för att hälsa på familjen K! Där blir det te, kakor och prat.
40min senare sitter mormor och jag i bilen igen och örkret har falit och nu är det äntligen dags för sista stoppet för dagen - Maxi! Hade räknat med mer människor, dock glad att det inte va det för då hade vi fått problem med både vagn och kryckor. Vi tog hela banan och gick runt hela affären. Väl klara styrde bilen hem mot mormor och morfar, där blev det pizza dags(Örk, men ibland går det) och titta på Robinsson.
Nu sitter jag hemma och ska strax gå till sängs.

Vill bara säga att är ni snälla mot någon så är de snälla tillbaka, min morfar som precis gjort den största operationen i hjärtat var jätte glad och sa att jag var till stor hjälp och gjorde så deras jul blev bra. Känns så bra att hjälpa till när man har tiden och vill göra något snällt för dem - behandla dina medmänniskor så som du vill bli behandlad!

so long,
xoxo C


Helt undebart väder att köpa gran
därhörde ni vi köpte vår gran, någon som fåt den på annat sätt?
vet några...



JulGodis



Igår hade alla tjejer i familjen C tjejkväll med fullt av mys, film, prat, skratt, julmusik, pepparkakahus uppsättning och julbak av julgodis. Och självklart det viktigaste av de alla knäck! Helt klart min favorit. Vi uppdelade oss att 2 gjorde pepparkakshuset och två höll sig till knäcken och självklart tog jag knäcken. M stod för den första delen, blanda ihop ingridienserna och jag tog över från plattan till formerna. Under tiden stod CC och MumC bredvid och kämpade med pepparkakshuset och socker blandningen. Ni vet - man ska inte kalga!
Jag skulle inte räkna in mig i gruppen av människor som är lätta med händerna utan i gruppen med en aning klumpighet. Degen skulle hällas över till de små söta formerna och detta fixade jag med hjälp av kanna och tratt. Resultatet blev som med ketchup - först kommer inget sen kommer ALLT!
Huvudsaken är inte utsidan utan insidan!
trotts knället och gnattandet som fanns mellan oss, syskon Kärlek, så lyckades vi till sist få fram ett fint pepparkakahus, ca 100 knäck av 80 möjliga, maripa figuer och minnervärd och trevlig kväll!

so long,
xoxo C


"Vårt" fina resultat



Friends for Life


Efter två dagar med min underbara vän längtar jag till nästa gång vi ska träffas.Mys, prat, snö väder och ett glas vin! Riktigt trevlig. Blev hem körd av reBex igår och innan hon åkte skulle hon, som hon säger det, "låna" alla mina OTH avsnitt och sesonger. Sa på återseende. Väntade uppe till jag fick ett litet sms, Hemma!<3 Då kände jag mig säker och la mig ner i minunderbara säng för att drömma sött ;)

Nu står mamma i hallen och väntar på mig då vi ska åka till farmor och farfar för att baka pepparkakor andra gg för i år. Riktigt trevligt och gott då degen är en speciallitet! Alla vänner runt i världen, ha en riktigt bra dag för själv ska jag njuta då lovet har varit i två dagar redan och vara i 3 veckor till. Njut av dagen och ta det så får vi se vad som händer.

so long,
xoxo C

ps. två sätt att se det på, 1. ett halv år till jag fyller 20!  2. barra 6månader kvar som tonåring.



Kärlek



Jullovets början


Yeay, gårdagen blev super precis som väntat! Åkte ner om Båstad för att posta Rebex julkort. Bestämde oss för att beställa pizza och ta med hem. Tio minuter i bilen ledde till immiga rutor och två kalla töser. Bilfärden hem som Rebex bruka ta på 10 minuter tog istället 30 minuter, Glashalt!
Väl hemma hos Rebex blev pizza i soffan med julmusik i bakgrunden - Mys!
Efter det blev det 500 hundra, prat, snask, film: Wallander samtidigt som vi snuttade på Apotekarnes Julmust och gott vin. Helt klart en superkväll.


Idag drog vi nertill Båstad för att se på när det spelades volleyboll i vår gamla skola. Efter underhållningen tog bilen oss till Halmstad där det blev Studentmat, handla lite julklappar. Nu sitter vi hemma i Hallavara igen hos Rebex för lite mys och umgänge.
Haen super dag alla underbara och speciella människor och njut av den fina snön.
so long,
xoxo C

SNÖ


Vaknade redan 6 imorse, kroppen vänjer sig till sist och vet när den ska gå upp, det värsta är att den vänjer sig då det är dags för JULLOV! Yeay, inga mer tidiga uppgångar på nästan 1månad och jag ska äntligen få vara hemma.

Somnade snabbt om igen då jag hade bett mamma få upp mig vid 7. Låt sedan ytterligare 40 min och drog mig i sänger. Innan jag stiger upp säger mamma att det är vitt ute och jag tror verkligen det är ett skämt. men vid 8 när jag gjort mina morgon rutiner och ska dra upp rullgadinerna är det faktiskt sant. Snö, och inte är det lite heller, vi fick inte ens så mycket förra året. Yeay! Resultat när man bor närma vatten i skåne brukar vara lite snö men herrre gud. Allt är vitt och helt underbart speciellt nu när granen också är tänd.

Klockan 8 är allt igång och framme för att jag ska sätta mig ner och börja med min sista exame innan jag har lov. 4h och nästan 30min senare är den skickad till en vän nere i Kbh som ska vara snäll och lämna in den till mig. Så jäkla skönt, äntligen ska jag få vila och ta det lugnt innan jag hugger tar i nästa grej, läsa inför den stora examen till slutet av Januari.

Så nu sitter jag här andas ut och in utan att det gör ont, det tunga på mina axlar har lyft och jag kan njuta utav juen vilket jag inte kunnat innan eller förra året då jag drabbades av magkatarr.(Inget att sträna mot Lovar) Har satt igång jullåtarna, har varit ute och gått i den knarrande och underbara snön och tänkt alla juleljus. Så nu ska jag sjunga med innan den försvunne vännen anländer.

"trädgårdsbild från tidigare idag"



Kärt återseende


Sitter här och väntar på sällskap. Efter att ha pratat i 1h 30min och några sek så kom vi iaf fram till att åka på ävetyr! Spännande det låter va? jag vet, förslaget från mig blev pulka åkning och känna oss som barn igen då det har snöat hela dagen och natten. Men den idéen åkte ner i marken lika snabbt som den åkte upp. Så nu sitter jag här och väntar på att hon ska komma i sin "nytvättade" bil och hämtamig(efter ho fått OTH -avsnitt). Sedan bär det av.

Efter äventyret blir det pimpling hemma hos henne, snack, SKRATT, film, mys och imon beger vi oss till Båstad för att spana vollyboll. Tradition nu efter 3 år!


Bättre sent än aldrig ;)
<3

so long,
xoxo C


One done, One to go



Yeay(Färdig,Färdig,FÄRDIG)
, idag var det inlämning av planschen med mitt Café Villa Rolighedsvej. Så jäkla skönt att äntligen vara klar och lämnat in. Nu är det bara upp till säljandet av haven och cafét som fattas innan omdömme sätt.

Har suttit hela helgen med skissandet och tecknandet efter mått och skala så nu efter att åkt in till skolan(KBH) vid 10(mötte två gammla lärare från Båstad och även elever, bl.a. några från Natur då året under mig. Skönt för en gång skull känna någon på tåget), började med min plansch så snabbt jag kom dit. Förminska en av mina teckningar så var det dags för plasering. Svåra saker, då det är något fel som måste ändras, skuggor kommer inte med . Efter 4h slitande och fixande kände jag mig "färdig"(ja, om man nu kan bli det), och lämnade in arbetet.


6 månader och 2 dagar sedan
Sjukt snabbt tiden går,
Fantastic 4 <3


Veckan framöver:

Mån: Inlämning av plansch på 'den lille skisseopgaven' 
Tis: Framleggning, sälja min Caféhave
Ons: Skriva klart om Jord
Tors: Umgås med en av de saknade tjejerna <3
Fre: Jul-,städ,bak,gos


...




'What you hear, you forget
What you see, you remember
What you drew, you understans'


so long,
xoxo C

Last week

Låg vaken till klockan kvart över 2 inatt då jag skickade sms(halvår sedan studenten och kvällen på Madison, ni som känner mig vet vad jag syftar på) till föräldrarna som var på Julbord med firman i Halmstad och sov över. De tre syskonen Carlsson var hemma och passade huset. Bestämde mig för tt ställa kl på 8 då jag skulle gå upp för att jobba med inlämingen som ska lämnas in imorgon. Vaknade självklart till då Mad Wourld satte igång men somnade skönt om igen bara några sekunder efter. Tror jag gjorde det närmare 3 gånger innan jag stängde telefonen helt. Varknade igen av ett ryck vid 9 och fick panik då vi alla tre skulle vara klara och ge oss av till farmor för peppearkaksbak kl 10. "Snabbt" upp, frukost, lite läxor, syskonen städade sina rum helt plötsligt ringer telefonen och farmor undrar var vi är. Gör klart det vi håller på med, sätter oss sedan i pappas jobbebil och kör upp.

Det traditionella peppearkaksbaket höll på i 3 timmar och under tiden åt vi, smaka deg, bakade, mamma och pappa kom och själklart en massa syskonkärlek.

Åkte hem vid två för lite sen lunch, jobb på inlämningen för att sedan vid halv 4 hämta framor och bege oss in och lussa och hälsa på farfar. Massa fika som vanligt, jagsatte mig vid pianot och spelade de traditionela lucia låtarna medan M och CC sjöng. Trevlig stämning och en massa publik!

Nu sitter jag här färdig(hoppas iaf) med allt jag ska ha med mig imorgon då jag ska ner till Kbh för avleverering av A1 papper med alla mina fina skisser och teckningar. Så nu ska jag lägga mig då det är tidig uppgång imorgon, sista veckan. Fundera på att hoppa över att sova hos Louise då jag ska redovisa på Torsdagen och jag då är ledig både Tisdag och Onsdag. Lite onödigt att stanna, men får se vad jag gör, tar med grejorna fall i fall. SNART JUL!

Hörs nog imorgon igen för måste bli klar med inlämningen i Naturgrundlag och den är här hemma, så om jag följer med Louise hem kommer jag inget göra med om jag drar hem är jag ledig fram till Torsdag, sen är det bara att skicka till Louise eller Camilla som snällt har erbjudit sig att hjälpa mig lämna in det till Christian(läraren i ämnet) så jag slipper ta mig dit bara för det.

har även bestämt mig att idag ska jag skicka miin fina sida till mina underbara vänner. Får se vad de tycker och om någon so förstår sig mer på detta än jag kan hjälpa mig med att fixa till sidan med bilder ex.

so long mates,
xoxo C


ps. Höll ju på som ni läst med SketchUpen hela fredagen, 6h och resultatet blev så här. Och detta är bara en bild, i Sketchupen kan man även röra och vinkla bilden. Känner mig iaf lite stolt för att att ha varit första gången jag använde programet
ds.

Mitt fina Cafe på Villa Rolighedsvej nere i Kbh

Mitt fina café på Villa Rolighedvej nere i Kbh


Final - idol 2009

Erik Grönwall - the winner of idol 2009!

Bänkad framför tv-rutan hemma hos mormor och morfar och när väl nyheterna slutat, sista reklamen varit, skruvades volymen upp och alla ögon vänder mot tv-rutan och tystnaden la sig(nästan)! Sjuktspännande.

Stort grattis Erik bra kämpat, och lycka till båda tå ni kommer gå långt om ni så vill det själva.

So long,
xoxo C


Ps. Mellansyrran M kom in för några sekunder sen och la sig tillrätta i sängen. Hörde hon hade något på hjärtat så frågade vad det var och hon började sakta men säkert.
-Mimmi, nästa år när du är med i Idol, vilket du SKA, och kommer till finalen i globen. Står där bredvid din motståndare, vi säger det är jag nu. Så ska du tänka MCmcMC! För gör du det så kommer du vinna! :)
-Varför tror du jag kommer vinnna då?
-För det har alla andra gjort och de vann! :)
Världens underbaraste mellansyster, natti natti och drömm sött så får vi se om det är jag som står där nästa år!
Ds.
                          

Erik Grönwall - the winner of idol 2009
 


Mormors dag

Steg upp vid 8 för att jobba med min SketchUp, hade deadline kl 14.00 idag. Det hela sket sig då min in scannade bild av trädgården inte ville passa in och ändra sig. Väl kl 12 kom jag på hur man gjorde och sken upp som en sol.
14 idag åkte vi mot Mellansystern M skola för att hämta upp henne. Sedna farmor för att åka in till Båstad och hälsa på farfar och skriva ut mitt underbara arbete som jag hållt på med hela dagen.

Farfar har äntligen blivit piggare och kan både prata och gå(iaf lite) igen efter att ha haft något i kroppen som slagit ut allt. Skönt att se han le igen, känna igen en och saga Missan som han gjort sedan barnaben till mig- Äntligen är Farfar tillbaka! :)

Bibblan som det sen var dags för blev skit, efter en dags arbete fick man ändå inte resultatet i händerna vilket ledde till att jag blev små sur och irriterad så vägen hem blev ingen lycka.

Nu ska jag iaf ta på mig något fint då mormor fyller år och detta ska firas.

so long,
xoxo C

ps: farmor skulle in på apoteket idag, när hon kommer tillbaka en 40 min senare går inte bilen igång - anledningen är att hon inte använder den längre så batteriet funkar inte lika bra nu som då, även om bilen bara är 2år gammal. Så syrrorna M o CC fick gå och ut putta, mamma satt vi ratten och jag(efter bra anledning) ligger LÅGT i bilen! Speciell stund som slutade lyckligt!

Säng till sist

Satt och spela och väntade i vardagsrummet på att få tjejbesök, länge sedan sist. Även om det bara varit för 1-2 timmar hade det varit bättre än inga. Efter ca 1h väntande började jag bli orolig något hänt på bil färden hit för henne så tänkte ringa upp. Mobilen låg på rummet på ljudlöst då resten av familjen sover för det r jobb och skola för dem imorgon. Ser där jag fått sms och att hon försökt nå mig sådär 12 timmar.

Resultatet blev iaf att hon kört hem och här sitter jag uppe än efter mer än 18 timmar vaken xsådär veckans dagar som gått i onödan, och så smakade citroen!
 - Bättre lyckats nästa gång!

Natti natti världen + hjärtat och morgon på dig min vän,
xoxo C

Först nu

Började dagen med uppstigning klockan halv 6, då jag lämnar huset 6 för att hinna med tåget mot Köpenhamn 6,45. Somnade som vanligt(iaf den senaste tiden) från Helsingborg ner till Malmö och sedan igen fram till Österport. Kom till klassrummet 9 för att förtsätta med den Lille skisseopgaven. Väl tre timmar in i arbetet ko jag fram till att jag glömt datorn hemma så för mig var det bara att återvända hem igen med det "undebara" tåget. Tågkonduktören påpeka att biljetten jag köpt(efter frågat informationen nere i köpenhamn) att det var ogiltigt och jag skulle böta 800 Dkk! Tack gode gud var gudarna med mig och jag åkte bara på en varning! Lucky day!!

Hemma blev det lite Sketchup sedan var det dags för mys med familjen, mat, sista avsnittet av "Mammas pojkar", sorgligt men sant. Ändra sedan över till  svt 1 för att titta lite på Nobelmidagen, kungafamiljen och alla underbara klänningar. Diggade totalt Viktorias kläning idag, lila - Jag passar i lila! (internt skämt)! När jag tittade på alla klänningar och fina ärger kom jag och börja tänka på mitt nya intresse, kläd-design! Helt inne i det och bara längtar till nästa gång jag har ledigt och inget att göra så jag kan börja igen med mina skisser och sedan fortsätta sy ihop det, knappt någon som vet om den lilla hemligheten men här är den! :) (Insperation - OTH, Brooke Davis )

Nu sitter jag här och väntar på sällskap av en nära vän som behövde mig ikväll. Hon är här vilken sekund som helst då hon kommer ifrån jobbet nere i Båstad.

So long,
xoxo C

Från Kbh,till Båstad

Vaknade upp någonstans i Köpenhamn i natt hemma hos Louise, däifrån gick vi sedan 30 min ín till skolan för att få veta att vi inte hade några föreläsningar. Så jag bestämmer mig snabbt att hinna med tåget som går 9.23 från huvudbanegården(stationen). Kommer in tidigare än väntat tittat på en av de alla tavlorna för säkerhetsskull om tåget går då det alltid går och får till min förvåning se att tåget bara går till Helsingborg. Tar fram mobilen och sätter igång den(har den avstängd varje natt och jag inte råkar glömma den någonstans). Ringer hem för att få veta hur jag ska ta mig till, väljer efter lång diskution att åka upp till Helsingör, båten över och vidare. Smart milket jag tjänar tid på då det tåget går var 20 minut och det andra 1 gång i timmen.

Busskortet eller studentkortet som det heter gick ut i fredags så snålar lite då studentlivet inte är så rikt och köpen biljett då jag behöver, går till sånetrafikens biljettautomat och köper en biljett från Köpenhamns station till Båstad station. Där efter springer jag in om gott och blandat för att köpa lite frukt som jag kan mummsa på under de 40-45 min turen till Helsingör.

Resan gick fortare än förväntat(man vänjer sig kan jag säga att pendla iaf om tågen är i tid, annars...) stiger av och springer med mina tre väskor och stora vinterjackan mot ingången för att hinna men båten som åker om 3min. Slår upp dörrarna och blir stoppad, Vad nu?  Jo, en äldre man liggandes på en bår kommer ut med tre ambulansmän och tre från Scandlinse personalen kommer ut springande. Denna lilla händelse av panik ledertill att jag missar båten(20min väntetid till nästa färja kommer), som leder till att kommande färja blir några minuter försenade. Väl framme i hamn i Helsingborg står jag, som jag alltid gör när jag åker detta håll, längsta fram av alla människor för att ta sats och springa för att hinna med Ä-holms tåget. Kommer ner på perong 2 och tåget åker! -NEJ! Upp igen för att se när nästa går, 1h senare, går ut mot bussarna för att se om turen finns på min sida och hittar en som åker 15minuter innan tåget.

Behövde rågfråga med någon som är lite mer van vid att ta bussar eller ha känsla av vad som är bäst så tog fram mobilen och ringde upp. Fick fram att det bäst var att vänta och ta tåget då det går snabbare och kor mot Ä-holm, där imellan har de dock tre stop. Medan bussen kör omväg och stannar överallt. Det var bara till att gå in på Knutpunkten igen och sätta sig ner och titta på folket(stor skillnad mellan att sitta och titta på männiksor i Hbg jämfört med Kbh). Väl 34 minuter över anlände tåget, timmen efter det andra tåget jag lyckades missa med två sekunder - sånt är livet, min eviga lycka! Gick ner på perongen i god tid för att inte missa tåget denna gången igen. När vi väl närmar oss en station sitter jag och filisoferar för mig själv(något för att hålla mig i liv under varje tåg runda jag tar), kommer fram till att om jag hade fått bestämma hade denna station varit Ä-holms. Återgår till mitt sudoku och tänker inte mer på det. Två sekunder senare är vagnen tom runt mig och jag fattar då att det är Ä-holms station. Kliver av och går mot nästa destination - Båstad bussen 513. En gammal vän till mig som jag spenderat många timmar med. Får vänta i ytterligare 10 min för att sedan komma 5km ifrån mitt hem. Åkte dock vidare för att åka med mamma hem i min kära bil! 

so long,
Take care
xoxo C
 


Tillräckligt lång hemmifrån för att längta

Har funderat ett tag på hur jag ska börja min blogg. Så nu när tillfället är i akt och jag är nere i København kan jag börja med att berätta lite om vad som händer här och ni får en insyn på hur min vardag ser ut för till fället.

Just nu sitter jag i en lägenhet nere i København, jag har hyrt(flörtat, nej men frågat efter jag fått erbjudandet) in mig hos en av mina vänner Louise där jag ska spendera natten. Dagen har bestått utav att jag tog tåget från Ä-holm 6.45 idag och kom fram till København vid halv 9. Satte mig i bussen(2a) som tar mig hela vägen till min skola. Gick till Monticello för att ha vejledning hela dagen om vårt projekt som ska afleverer neste oge(haha, ledsen vecka). Vi jobbar enskillt då vi ska leve en café med have som sen ska fremlægges nästa vecka. När klockan väl slog fem en timme efter lektionen slutade packade jag og Louise ihop och började den 30 min långa vandringen hem till henne. På vägen gick vi in om Irma(mat affär) för att handla mat och energi saker till vår pluggkväll.

Väl hemma hos Louise packade vi upp och började med maten som blev lite åt Taco hållet. Efter ca 2h mat och prat, hon danska och jag mest svenska men även lite danska så gott jag kan. Efter snart en hel termin här nere i København borde jag ha snappat åt mig så pass mycket danska att jag bryter mycket på det när jag kommer hem men så är inte fallet utan att jag har kvar min svenska med små ord danska ibland men chokerande nog lite danska. Förstår dock alla i klassen(74) människor ifrån hella Danmark och bara jag från Sverige. Men på mig går ingen nöd!

Efter maten går jag till mobilen och ser de ringt hemmifrån några gånger så ringer upp och undrar vad de ville och även prata lite med dem. -Glad jag inte flyttat, tar detta en annan gång då Louise sitter ute i vardagsrummet och arbetar(jobbar) med projektet. Så nu ska jag inte ta mer tid av er och detta inlägg utav ska nu bege mig ut för att fortsätta där jag slutade. Ni ska få fina bilder på mitt projekt senare.

Till er där hemma som vet hur "långt" jag kommit när jag lämnade Sverige innan idag så vill jag bara säga att jag har överraskat mig själv! :)
Saknar er där hemma men vi ses imorgon för nu ska jag åter gå till mitt och snart ta emot ett samtal från Sverige.

ps. den jobbigaste och långsammaste text jag skrivit på evigheter d inga  ä och ö finns tan får trycka på två extra knappar.

Take care
xoxo C


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0