Julafton 2013




Sven



Många har nog redan hört talas om Sven, stormen som kom in över Skåne runt middag igår! Tack och lov skulle jag inte till skolan då bron redan vid 10 tiden mer eller mindre var stäng. Danmark(dsb) stängde hälften av sinna avgångar samt öresundstrafikeb stängdes ner vid 16 helt och hållet.

 Tack och lov kom F innan för dörren vid 16:30 innan stormen tog i ordentligt här hemma. Men allt eftersom kvällen gick tog vindarna i mer och mer. Stora grenar från träden runt oss slog i fönster, så pass hårt att jag blev smått nervös över att våra stora parti skulle gå sönder. Men värst var det vid halv tio tiden då det smällde något ordentligt i taket. Både F och jag var helt säkra på att ett av våra små träd hade lagt sig rakt över både hus och förråd(mindre träd= 20 tal fullvuxna tallar och ekar)..
Såsmåning om kallade sängen då vi inte just i den sekunden kunde göra så mycket då både strömmen nästan svek oss samt stormen var i full fart. Så på morgonen när F skulle till jobbet gick vi upp 30 min tidigare för att ut med både ficklampa och stege för att se om något hade gått galet. Till våran lättnad såg vi att inget träd hade lagt sig på huset eller förrådet men en stor topp på en av våra tallar har gått av och då påvägen ner antagligen slagit i något av våra tak. Det mest märkligaste är att där toppen ligger finns inte en tall i närheten..

Hur har alla ni klarat er i stormen?


RSS 2.0